hsp business coach
[button class=”btn-default” size=”btn-lg” inline=”true” link=”https://highstandardondernemen.com/vrijblijvend-strategiegesprek/” target=”_blank”]Strategiegesprek aanvragen met Nelleke[/button]

Misschien ken je het wel:

  • Je hebt hebt een hoge standaard als het gaat om kennis en expertise, maar deze vertaalt zichzelf (nog) niet in zakelijk succes of
  • Je bent al bekend in je branche, hebt een eigen visie of methodiek, maar je ziet het nog niet terug op je bankrekening, waardoor je niet verder kunt investeren en groeien of
  • Je ervaart een inkomensplafond, maar wilt niet nóg harder gaan werken of
  • Je werkt heel hard, tegen te weinig resultaat, waardoor je soms twijfelt of je wel goed genoeg bent of
  • Je bent hoogopgeleid, hoort aan de top, maar het komt er (nog) niet volledig uit of
  • Je voelt dat je bent gemaakt voor meer en staat te trappelen om te ontwikkelen of
  • Je bent je huidige klant ontgroeid, maar wil wel verder groeien als ondernemer…

Maar HOE dan?

Een grote valkuil van veel hsp’s is dat ze vanuit hun grote en warme hart hun kennis en kunde voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar willen maken. Wat zich uit in te lage prijzen en focus op het lagere of middensegment. Natuurlijk een fantastisch ideaal, maar het betekent dat je VEEL klanten nodig hebt voor een gezonde financiële basis. Terwijl veel klanten juist veel marketing en hoge kosten met zich meebrengen. Het wordt al gauw complex, iets waar de meeste hsp’s niet gelukkig van worden, omdat er geen ruimte meer is voor inspiratie en al die ideeën die in die rijke binnenwereld opborrelen.

Met High Standard Ondernemen richt je je eerst op de bovenkant van je markt en zet je in op de allerhoogste kwaliteit; daar waar je ook past met jouw level van expertise en waar klanten gewend zijn om te investeren en hoge investeringen over hebben voor de tijdsbesparing die jouw oplossing hen brengt. Tijd is tenslotte zoveel waardevoller dan geld! Je helpt een select aantal klanten voor een eervolle prijs, waardoor rust en ruimte ontstaat.

Hoe zou het zijn om vanuit een helder concept het allerbeste te bieden aan de klant die jouw hart heeft, vanuit rust en balans? Dat wil zeggen zonder geldstress en met voldoende tijd om te ontspannen, zodat je door de inspiratie die je vanuit die rust ontvangt de kwaliteit van je diensten constant kunt blijven ontwikkelen? Het kan met het High Standard Business Model.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat dacht ik ook. Ik was sceptisch. Totdat ik het zelf ging uitproberen. Jaren werkte ik met het zogenaamde ‘online business model’, maar ik stapte in mijn eigen valkuil:

Door vooral het lage en middensegment te bedienen, wat ervoor zorgde dat ik veel klanten nodig had om mijn bedrijf te kunnen continueren, maakte ik alles te complex met allerlei extra diensten en gratis weggevers, met het gevolg dat ik weer ging zwoegen. Ik ging teveel voor kwantiteit. Met een enorme groei van mijn inbox en team tot gevolg. Met weer meer stress als resultaat en daarmee verminderde resultaten voor mijn klanten, omdat ik geen ruimte meer had in mijn hoofd. De stap terug naar de kern bracht verlichting. Van kwantiteit naar kwaliteit. Minder, maar wel gemotiveerde klanten, betere prijzen, meer rust en tijd…

Ik kwam er door trial & error achter en kan nu volmondig beamen: Het is een stuk simpeler (en minder stressvol) om succesvol te zijn, dan om niet succesvol te zijn! Het vergt alleen wel MOED om een aantal spannende keuzes te maken en onderliggende overtuigingen te lijf te gaan. Overtuigingen als ‘ben ik wel goed genoeg?’ Of ‘kan ik het wel waarmaken?’ of ‘zijn er wel klanten die een High Standard prijs willen betalen’? Wat is nodig om een hoge prijs te kunnen vragen? Wanneer is je kwaliteit hoog genoeg? Ik ken ze allemaal en zie ze regelmatig terug bij andere ondernemers.

Ontdek de antwoorden direct door de gratis Masterclass ‘Grenzeloos ondernemen voor HSP’s ‘ (40 min.) te bekijken. (Na aanmelden 3 dagen beschikbaar)

Wat is High Standard Ondernemen?

High Standard ondernemen betekent dat je het allerbeste van jouw expertise omzet in een (in de basis gestandaardiseerd) product waarmee je de bovenkant van jouw markt een zo waardevol mogelijke oplossing biedt voor het probleem dat hij of zij heeft. Kwaliteit is het adagium. En deze dienst lever je tegen een eervol tarief, waarin niet jouw tijd de waarde bepaalt, maar de verandering die je voor jouw klant teweegbrengt; het resultaat. Niet langer het plafond van uurtje-factuurtje, maar een schaalbare dienst, die jij aanbiedt aan High Standard klanten; oftewel klanten uit het hogere segment van jouw doelgroep. Klanten die de waarde van jouw dienst inzien en al begrijpen dat een investering nodig is om verder te komen!

Je biedt een kwalitatief hoogwaardig product, tegen de minste tijd, zodat je ruimte creëert voor ontspanning en ontwikkeling, waardoor je die kwaliteit ook kunt borgen. Je werkt daarnaast met een zo klein mogelijk team. En ik kan je zeggen: het werkt en voelt fantastisch! Betere resultaten voor je klanten, geen zorgen meer om je bankrekening en voldoende tijd voor jezelf en je geliefden. Een succesvolle business vanuit balans, waarin ‘het klopt‘ voor zowel jou als je klant!

En werk jij eventueel juist (ook) graag met minderbedeelden? Dat wordt nu eindelijk mogelijk, omdat je, vanuit een gezonde financiële basis, tijd, geld en energie overhoudt om ook deze doelgroep te bedienen!

Of geef jij misschien graag aan goede doelen? Ook dat wordt eindelijk mogelijk, omdat je vanuit overvloed kunt gaan delen, simpelweg doordat jij je optimale toegevoegde waarde serieus gaat nemen, het allerbeste geeft en tegen een eervolle prijs verzilvert. Zodat jij weer kunt investeren in anderen!

Gaaf toch?

Weten wat het High Standard Model zou kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Kijk of je in aanmerking komt voor een gratis strategiegesprek met Nelleke. Ze deelt direct een aantal heel waardevolle strategieën en haar eerste ideeën voor jouw business! Plus de eerste stap die jij nu al kunt zetten!

[button class=”btn-default” size=”btn-lg” inline=”true” link=”https://highstandardondernemen.com/vrijblijvend-strategiegesprek/” target=”_blank”]Strategiegesprek aanvragen met Nelleke[/button]