In 4 stappen meer klanten

Zou jij graag meer mensen willen verder helpen met je dienstverlening? En vraag je je af hoe je snel aan de juiste klanten komt?

Dit is hoe je het snelste aan die klanten komt die jouw hart hebben:

Stap 1) Bepaal jouw ideale doelgroep
Voor wie ben jij bereid iedere morgen je bed uit te komen en net dat ene stapje harder te lopen? Iedereen heeft een specifieke doelgroep op zijn of haar hart gekregen. Denk eens terug aan wie jij met veel plezier verder hielp. Welke kenmerken had deze persoon? Wat maakte dat het een plezierige klant was?

Stap 2) Kruip in de huid van jouw ideale doelgroep
Wat zijn de problemen waar jouw doelgroep mee te maken heeft? En hoe denken zij en met welke belemmeringen hebben zij te maken? Wanneer je deze groep duidelijk kunt omschrijven, wordt het een stuk makkelijker om deze groep gericht aan te spreken.

Stap 3) Wees zichtbaar en bouw een relatie op
Mensen zijn gemaakt voor relaties. Die hebben we allemaal nodig. Pas wanneer er vertrouwen is, zullen mensen geneigd zijn gebruik te maken van jouw dienst. En dat is wat je wilt, want je wilt hen tenslotte verder helpen met hun probleem!

Stap 4) Investeer in je potentiële klanten

Ook al zijn ze nog geen klant bij je; zorg dat je ze nu ook al verder helpt door te delen van je kennis, of gratis kennis te laten maken met je diensten. ‘Wat je zaait, dat zul je oogsten.’ Het begint wel altijd met zaaien… Zaai veel en doe het goed, zonder druk op te leggen, of iets terug te verwachten.

Vergelijkbare berichten